• Yossay Montázs
  • Yossay Montázs
  • Yossay Montázs
  • Yossay Montázs
  • Yossay Montázs
  • Yossay Montázs
  • Yossay Montázs
  • Yossay Montázs

Hasznos tanácsok, GY.I.K.

Selyem viselete, tisztítása

A selyem komfortos nyáron szellős, természetes érzést nyújt, míg télen a selyemszálak átveszik a testhőt, ezért nincs a műselyemnél megszokott „hideg” érzet. Valamennyi selyemruhánk kézzel festett hernyóselyemből készül. A mintákat és színeket gőzöléssel fixáljuk a varrás előtt, ezáltal a színek tartósak maradnak. A ruhák, kendők és sálak finom mosószerrel, kézzel moshatók.

K: Hogyan óvjam meg a selyem esküvői ruha állapotát hosszútávon?

V: Időről időre érdemes áttisztíttatni vagy gyapjú/finom mosószerrel kézzel átöblíteni.

K: Nagy melegben milyen érzést nyújt a selyem viselete?

V: A hernyóselyem, mint minden természetes anyag, kiváló nedvszívó képességgel és légáteresztő képességgel rendelkezik, így nagy melegben is szellős, kellemes viselet lehet egy laza selyemszoknya vagy selyemruha.

K: Egyedi, exkluzív esküvői ruha az álmom, de még csak hasonlót se láttam eddig. Ebben is tudsz segíteni?

V: Természetesen igen. Vedd fel velem a kapcsolatot, hogy az elképzelésednek megfelelő álomruhában pompázz az esküvődön! Amennyiben hétköznapi vagy alkalmi ruhaként szeretnénk viselni később, lehetőség van az átalakításra, így ahányszor csak viseljük, a nagy nap élménye fog körülölelni bennünket.

K: Honnan tudjam, milyen fazon áll jól rajtam?

V: A mintadarabokat felpróbálva képet kaphatsz arról, mi áll jól, mi előnyösebb vagy kevésbé előnyös. Mindemellett gyakorlati tapasztalataimmal én is segítségedre leszek.

K: Mivel érdemes tisztítani a selyemből készült ruhákat, illetve sálakat?

V: Gyapjú vagy finom mosószerrel, kézzel érdemes mosni az anyag finomsága miatt.

K: Mi a garancia arra, hogy valóban egyedi, egy darabos tervezésű ruhákról, sálakról van szó?

V: Mivel a ruhák egyedi elképzelések, tervek alapján, szabad kézzel, többnyire előrajzolás nélkül készülnek, így a hasonló mintájú darabok is teljesen egyedivé válnak a megvalósulás során.

K: Bármilyen ruhatervet meg tudsz valósítani?

V: Igen, tegyél bátran próbára!

K: Közeledik az esküvőm. Mennyi idő alatt készül el egy esküvői ruha, illetve egy menyecskeruha?

V: A ruhák elkészülési ideje egyedileg változik a mintázottságtól függően. A személyes találkozásokon egyeztetjük a fazont, mintát, színeket, melyhez több találkozásra is szükség lehet, majd elindul az alkotási folyamat. A selyemfestés 1-3 napot is igénybe vehet akár vagy többet. A gőzkezelésre a festést követő 24 óra után kerülhet sor, ilyenkor 3-5 órát töltenek az anyagok a gőzben, a varrás is 1-5 napot vehet igénybe fazontól, bonyolultságtól és a próbák számától függően. Az elkészülés ideje a többi megrendeléstől is függ, mivel ezeket a beérkezés sorrendjében készítjük el.
Ezért érdemes egy alkalmi vagy menyasszonyi ruhát kb. 1-2 hónappal a jeles nap előtt megrendelni.

K: Van arra megoldás, hogy az itt készült esküvői ruha átszabva alkalmi ruhaként funkcionáljon?

V: Minden megrendelésnél van lehetőség arra, hogy olyan ruhát tervezzünk, melyet a nagy nap után átalakítva (vagy akár kicsit átfestve) hétköznapokon vagy ünnepi alkalmakon viselhető ruhává varázsoljunk.